Jonas Nåvik Saxvik

– Digital communication specialist

Hvordan bør man søke jobb i sosiale medier – har du noen tips?

Torsdag forrige uke la jeg ut denne artikkelen her på saxvik.net – om at jeg leter etter jobb innen digital kommunikasjon. Nå forteller jeg litt om hvordan jeg har gått frem og hva slags respons jeg har fått. Jeg legger også ut om planen videre – og håper på at du kommer med innspill!

Samkjøring av flere plattformer

Jeg har altså skrevet en jobbsøknad som jeg har lagt ut på saxvik.net – en WordPress-blogg som jeg har fikset litt på.  Jeg har deretter lagt ut link til artikkelen på Twitter, LinkedIn og på Facebook – samt sendt et par e-poster. Dette har skapt en del trafikk, noe jeg måler med Google Analytics. Så linker jeg selvfølgelig ut igjen fra nettstedet mitt til profilene mine på Twitter, LinkedIn og Facebook slik at folk kan finne de uavhengig av hvor de opprinnelig kom fra.

Bra respons

Første dagen hadde jeg 160 besøkende (unike brukere) innom artikkelen, noe jeg synes er bra. Jeg har fått en del kommentarer på LinkedIn og Facebook, men foreløpig ingen på saxvik.net. Har fått en god del re-tweets – og noen henvendelser via Twitter, LinkedIn, Facebook og e-post.

Google Analytics graf fra saxvik.netSom det kommer frem av grafen til venstre, gikk trafikken betraktelig ned de påfølgende dagene. Denne skarpe svingningen i trafikk, har nok en relativt enkel forklaring – nemlig Twitter.

Det er helt klart Twitter som har levert det største trafikkvolumet, men det er interessant å se hvor flyktig Twitter er som medium. I tillegg til Google Analytics, bruker jeg også bit.ly til å holde øye med antall klikk på lenkene jeg sender ut – noe som gir meg umiddelbar oversikt.

Med en kombinasjon av Google Analytics og bit.ly kan jeg se at mesteparten av klikkene fra Twitter kom inn i løpet av de første to timene, før det roet seg ned veldig. Men nå som nyheten er ute på Twitter, kan jeg gå videre med planen min.

Fortsatt aktivitet og mer direkte kontakt

Først og fremst vil jeg fortsette å skape aktivitet på saxvik.net – og prøve å dra igang diskusjon, med for eksempel innlegg som det du leser nå:)

Videre tenker jeg å sende mer personlige henvendelser, med linker, til folk i mitt nettverk og spørre om de vet om noen som kan ha bruk for min kompetanse. I tillegg tenker jeg å ta kontakt med folk i interessante stillinger, uavhengig av om de er i mitt nettverk eller ikke – for så å følge opp per telefon.

Litt på siden har jeg 400 Google Adwords-kroner som jeg har fått gratis fra domeneleverandøren min – disse må jo brennes av på en eller annen måte (dvs. reklame).

Et annet viktig tiltak blir å finne arenaer å delta i hvor jeg kan drive relevant trafikk til nettstedet mitt – som for eksempel andre nettsteder eller communities.

Kanalvalg

Når det gjelder bruk av de forskjellige sosiale nettverkene, tenker jeg i følgende baner – jeg kommer til å; bruke LinkedIn hovedsakelig for en-til-en-kommunikasjon, gå bredt ut på Twitter med en-til-mange, og bruke Facebook til å holde det personlige nettverket mitt oppdatert på hva jeg holder på med uten å fokusere veldig på dette som kanal.

Det er det jeg har tenkt så langt – hva synes du? Kommer du på noe som kunne vært spennende?

Previous

Leter du etter en som er dyktig på digital kommunikasjon?

Next

Switching to English in order to reach a wider audience

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/2/9/saxvik.net/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

10 Comments

 1. Hei Jonas,

  Veldig morsomt å få være med på å se prosessen med jobbsøk gjennom sosiale medier. Liker måten du forklarer hvordan du måler på også. Enkelt å forstå, og (som jeg regner med er noe av tanken) så får du jo frem en del av kompetansen din.

  Blir gøy se hvordan det går fremover 🙂

  – Lars-Christian

 2. Linda G

  Veldig spennende, Jonas! Gleder meg til å høre mer om framdrift og respons : )

  – Linda

 3. margrete n

  Så spennende å gjøre det på denne måten, veldig forståelig og ryddig!
  Margrete

 4. Hei!

  Lars-Christian: Skal nok ikke se bort fra at det er en viss baktanke å få frem kompetanse, nei;)

  Linda: Skal helt klart holde dere oppdatert!

  Margrete: Så bra å høre – jeg har ikke prøvd det før selv, så jeg synes det er spennende jeg også:)

  Tusen takk for kommentarer!

 5. Kul måte å jobbe aktivt for å få jobb. Det er opplagt at å vise til hvem man er/hva man gjør på nett er vesentlig for å få seg en jobb, spesielt i vår bransje.
  Jeg antar at du får nyhetsbrevene fra Slideshare, men dersom ikke, og for andre lesere, kan jeg anbefale det som kom i dag, med lenke til hvordan Laura Gainor fikk seg jobb gjennom god bruk av sosiale medier og Slideshare. Se presentasjonen hennes her: http://www.slideshare.net/LauraGainor/laura-gainor-utilizing-social-media?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+2010+March1

  Lykke til med jobbsøkingen. Håper du holder oss oppdatert på utviklingen.

 6. Takk for hyggelige ord, Carl Christian, og for tips om Laura Gainor – det er jo en utrolig bra idé! Nå skjer det litt ting på jobb-fronten, men hadde vært vanvittig kult å dra en variasjon av denne:) SlideShare er en kanal jeg ikke har brukt aktivt ennå, men det er kanskje på tide. Virkelig; tusen takk for tips!

 7. Kult prosjekt, Jonas. Og viktig, ikke minst:-)

  Jeg tenker så her at du gjør noe som er nyttig. Og nytte skal man ikke kimse av siden det driver mye god karma og viser at du tar del i delekulturen vi alle er så fascinert av. Når det er sagt tenker jeg at det er interessant å lese om hva du mener om saker og ting i sos.med-sfæren. Hvis du vil demonstrere kompetanse, må du også vise at du har en strategisk forståelse for fagfeltet. For å gjøre det kan du kommunisere hva du mener er bra og dårlig og gjerne knytte det opp til hva som er nyttig for lesere.

  Lykke til! Gleder meg til å lese mer!

 8. Takk for det, Jørgen!

  Det har du helt rett i:) I forhold til denne søkeprosessen har jeg planer om å løfte blikket litt og komme med mine meninger om hva som fungerer – og hvorfor. Og gjerne trekke inn hva slags betydning jeg ser for meg at digitale kanaler vil få for jobbsøking i tiden fremover. Nå begynner det å skje ting på jobbfronten, så snart blir det lettere for meg å si noe om hva som har hatt mest effekt for min del. Det tenker jeg å skrive om – bare gi meg litt tid:)

 9. Hei
  Dette var spennende å lese. Jeg tror du har valgt rett måte å gjøre dette på. Seriøst og skikkelig. Håper det lykkes.

 10. Hei Per-Morten! Hyggelig å høre – takk for det:)

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén